Från det att du lämnar huset på morgonen tills dess att du kommer tillbaka sent på eftermiddagen eller kanske kvällen en vanlig arbetsdag är det mycket troligt att du har samma par skor på dig. Och få saker kan jämföras med lättnaden man upplever när man äntligen får ta av dem och vicka lite på tårna. Finskor är pinskor, heter det, och efter en lång och svettig dag håller du säkert med. Tänk om man bara kunde slippa!

Komfort är viktigare än mode

Vill man vara fin behöver man inte alls lida pin. Det designas ständigt nya skomodeller med förbättrad teknik, som går ut på att kombinera komfort med utseende. Detta beror på att det blir allt tydligare hur viktigt det är med komfort när det gäller skor som ska bäras hela dagen.Skor som inte passar som de ska eller som designats fel kan inte bara få dig att må dåligt under dagen, de kan även medföra allvarliga konsekvenser i form av långvariga skador på fötter och knän. Tänk på detta nästa gång du köper nya skor – det är alltid värt att spendera lite extra för att i gengäld få skor som man kan gå i hela dagen utan att få ont.

Så ska en sko se ut

Vare sig det handlar om högklackat eller boots, ballerinas eller flipflops, bör dina nya skor godkännas på följande punkter:
1, Vikten: Skorna bör inte väga för mycket.
2, Passformen: De ska varken klämma eller skava, trycka eller glappa. (Kom ihåg att riktigt läder expanderar, så när det handlar om nya läderskor bör de kännas en gnutta tightare. Detta gör för en bra passform när du gått i dem lite.)
3, Flexibiliteten: Skon ska kunna följa med fotens rörelser utan att halka av.
4, Sulan: Teknik som comfort foam eller gelsulor gör för en skön sula som formar sig efter dina fötter och känns skön hela dagen. Lite som att gå på moln.
5, Utseendet: Det sista du bör tänka på, men inte för det mindre viktigt. Visst ska man se snygg och moderiktig ut! Ett par väldesignade skor kan och bör vara allt detta – så tänk på det nästa gång du kollar in nya skomodeller.

Ny skohandel

Det finns många företag som börjat erbjuda snygga och bra skor över nätet. Footway är ett av dessa och allt fler runt omkring i norden har upptäckt dessa till följd av bra service och snabba leveranser. Det finns en del att läsa om verksamheten och Daniel Mühlbach här.