Skor online - Skräddarsydd butik

Dagens mobila och många gånger skräddarsydda digitala online-värld, bjuder på en hel del fördelar. Bland annat är det idag som konsument väldigt mycket enklare att konsumera på sina egna villkor. Shopping av skor över nätet är till exempel en sådan möjlighet där konsumenterna har fått betydligt mer makt och möjligheter att själva utforma sina shoppingupplevelser och shoppingtillfällen.

De flesta vill helt enkelt själva bestämma när och hur man handlar, och detta gäller i synnerhet när det är dags att handla nya skor. Har man barn vet man mycket väl hur ofta det faktiskt behövs nya skor, eftersom barnen både sliter ut och växer ur sina skor.

Men även om man ofta handlar skor till sig själv som vuxen, är shoppingupplevelsen både viktig och ofta något som upplevs positivt. Därför är det väldigt viktigt att shoppingen blir så bra och smidig som möjligt. Många webbshoppar är därför utformade just för att underlätta och göra det allra bästa för att shoppingen ska flyta så smidigt som möjligt och att själva shoppen och allt kring den ska kännas både tryggt och snyggt.

Visuell handel

När det kommer till att som kund granska själva skorna, är det viktigt att bilderna är många och väldigt högupplösta. En bra utformad webbshop för skor har därför lagt ner en hel del jobb på att presentera sina skor på ett snyggt och mångsidigt sätt. En inzoomningsfunktion bör finnas på varje bild, för att man ska kunna få en så detaljerad och informativ bild av hur skorna faktiskt kommer att se ut när de väl sitter på ens fötter. En annan viktig funktion som många webbshoper har, är videoklipp där du kan se hur skorna ser ut när de sitter på en modell som går på till exempel en catwalk, eller utomhus. Detta är ett jättebra sätt att visa hur skorna faktiskt ter sig ”live”, och ger en ytterligare dimension till upplevelsen av skornas utseende.

I de flesta webbshoppar för skor finns det även en bra och informativ produktbeskrivning där det även står om det finns några speciella skötselråd. Har skorna mocka-material, kan  det till exempel hända att man behöver en impregneringsprodukt för att vara säker på att skorna håller mot väder och vind.