Håller u på att ändra om i ditt hus? Du kanske inte bara vill ändra färgen och tapeten i rummet, det kanske också är dags att byta ut tavlorna på väggen. Något otroligt trendigt och snyggt är tavelväggar: Flera tavlor som hänger på samma vägg i olika kombinationer. För att kunna göra en snygg tavelvägg behöver du ramar och ett hett tips är att använda ramar med måtten 50×70 cm. I den här texten berättar vi mer om inredning med ramar.

Ram 50×70 cm knyter ihop tavelväggen

Det finns olika sätt att göra tavelväggar. Man kan placera bilderna i en rörig grupp, arbeta med geometriska former eller hänga alla på en rad. Man kan använda olika ramar, både olika storlekar och former eller så använder man en och samma storlek, till exempel ramar på 50×70 cm. Särskilt om man har många olika bilder som man vill hänga upp och som tillsammans kommer ge en rörig helhetsbild är det bara att använda samma sorts ram, både i storlek och i färg.

Få alla bilder att samspela bättre genom att använder samma sorts ram med samma bredd och färg för att skapa balans. Man kan naturligtvis också skapa harmoni genom att välja ett grundläggande tema för din fotovägg. Man kan till exempel välja en film, botanik eller någon sport som tema. Man kan också välja tydliga grafiska linjer, svartvita illustrationer eller en romantisk look. Möjligheterna är oändliga och det är du som bestämmer.

Experimentera!

Vill du kombinera svarta, vita och naturfärgade ramar, är det inget hinder. I själva verket kan de olika ramarna ge rummet både liv och karaktär. Kom bara ihåg att hålla en balanserad färgkombination och därmed en gemensam röd tråd mellan ramarna, dina möbler och annan inredning. På så sätt får ögat ändå ro, och du kan skapa en perfekt helhet i rummet. Dessutom kan du knyta ihop de olika ramarna genom att använda en och samma storlek på alla ramar, till exempel en ram på 50×70 cm.

Andra tips är att hänga bilderna med ramen 50×70 cm tätt inpå varandra eller hänga ramarna runt ett hörn. Experimentera dig fram och testa olika kombinationer med ramarna 50×70 cm. Om du har många bilder du vill sätta upp, kan det vara fint att använda en hel vägg, från kant till kant! Detta gör att väggen i sig nästan blir som en hel målning tack vare de många färgerna, formerna och motiven, därför är ramar i storleken 50 x 70 cm ett perfekt val.